Le grand massif ski

Op naar Le Grand Massif!

Route en tol

De route naar Le Grand Massif (Flaine, Samoëns etc.) gaat deels over Franse tolwegen en de tolkosten bedragen € 38,50 voor een enkele reis. Je gaat niet door Zwitserland dus een vignet is niet nodig. Wel moet je een milieu sticker op je auto plakken, deze kost € 3,11 + € 4,51 verzendkosten. Je kunt er ook voor kiezen om de tolwegen te vermijden maar dan duurt de reis 1 á 2 uur langer.

Autoroute naar Le Grand Massif

De afstand van Utrecht tot Le Grand Massif is ± 1.000 km en de reistijd bedraagt ± 10:00 uur.

Met de trein naar Le Grand Massif

Ook de trein is een mogelijkheid om lekker ontspannen in Le Grand Massif te komen. Het dichtstbijzijnde station is in Cluses, een trein ticket boek je bijvoorbeeld via NS International. Een retourtje van Utrecht naar Cluses is er al vanaf € 113,-. De reis duurt ongeveer 11 uur en je moet 3 keer overstappen. De resterende reistijd van Cluses naar Le Grand Massif bedraagt 23 minuten. Je kunt je weg vervolgen met de bus of met een taxi.

Ticketprijzen

Met de bus naar Le Grand Massif

Wil je op wintersport of zomervakantie naar Le Grand Massif dan kun je een busreis inclusief accommodatie boeken bij Sunweb

Bekijk busreizen

Vliegtuig

Wil je nog sneller in Le Grand Massif zijn, neem dan het vliegtuig naar Genève. De vluchttijd van Amsterdam naar Genève is 1:20 uur. Daarna is het nog 77 km (1:05 uur) reizen per taxi of bus naar Le Grand Massif.

Plattegrond Le Grand Massif

Flaine is het hoogst gelegen resort in Le Grand Massif en ligt op een hoogte van 1.600 m, gevolgd door Les Carroz op 1.200 m. Morillon ligt op 1.100 meter en heeft 594 inwoners. Skistation Samöens ligt op 1.600 meter en Sixt ligt op 760 m.