Le Grand Massif ski

Ski-in ski-out in Le Grand Massif

De nr 1. keuze van wintersporters

Flaine - één en al wintersport

Flaine is een op en top ski-resort en is speciaal ontwikkeld voor wintersport toerisme. Gelegen op 1.600 meter is Flaine het hoogste skiresort in Le Grand Massif en daardoor ook het meest populaire. Je vindt hier de meeste liften, je staat supersnel op het hoogste punt en alle accommodaties staan op de piste. Regel je skihuur via Skiverhuur.nl/Flaine.

BOEK OP TIJD want het aantal accommodaties in Flaine is beperkt. Check bijvoorbeeld Sunweb, Summit Travel of Sportiek Reizen voor een accommodatie inclusief skipas.

Ski-in ski-out

De meeste gebouwen in Flaine stammen uit de jaren '70 en staan direct op de piste. Dát in combinatie met het grote aantal liften maken het resort zo aantrekkelijk. Gelukkig zijn er de laatste decennia tal van nieuwe complexen en chalets ontwikkeld waardoor je steeds meer de traditionele bouwstijl met hout en natuursteen terugziet. 

Super sneeuwcondities

Als hoogste skigebied in de Haute-Savoie biedt Flaine vaak een sneeuwdek van 6 meter op de 2.500 meter hoge Grandes Platières. Flaine scoort vaak een record aan sneeuw en nieuwe records worden hier met regelmaat behaald. Ook door de geografische ligging van Flaine is de sneeuwkwaliteit van hoog niveau en is het een paradijs voor poedersneeuwskiërs.

Accommodatie boeken

Omdat Flaine zo populair is bij Nederlandse wintersporters is er ook veel aanbod van appartementen en chalets. Bekijk alle wintersport aanbiedingen, check het aanbod chalets of misschien is een aanbieding inclusief skipas wel interessant voor jouw. 

Pistekaart Flaine

266 km piste totaal
118 km blauwe piste 44 %
107 km rode piste 40 %
41 km zwarte piste 15 %
Dal: 700 m - Hoogste punt: 2.500 m
6 gondels | 26 stoelliften | 24 sleepliften
1005 km v.a. Utrecht | reistijd: 9:50 uur

Plattegrond en parkeren

Flaine ligt op 1.020 km vanaf Utrecht en de reistijd bedraagt ongeveer 11:30 uur. Het skiresort ligt op een hoogte van 1.600 meter en het is autovrij. In de winter zijn er parkeerplaatsen beschikbaar bij de ingang van ieder niveau van het resort. Parkeren kost € 7,- per dag. Bij aankomst en vertrek mag je wel het resort inrijden om te laden en lossen. Er rijdt een gratis shuttle bus tussen de verschillende wijken en levels. Twee publieke liften, herkenbaar aan de oranje cabines, brengen je van Flaine Forêt naar Flaine Forum.